Световноизвестната певица Ищар ще извиси глас във Велико Търново
Световноизвестната певица Ищар ще извиси глас във Велико Търново / снимки: DarikNews.bg
Световно известната етно певица Ищар ще пее във В. Търново
62221
Световно известната етно певица Ищар ще пее във В. Търново
  • Световно известната етно певица Ищар ще пее във В. Търново

Световноизвестната етно певица Ищар ще пее във Велико Търново. Концертът й ще бъде на 12 април от 20,00 часа в Двореца на културата и спорта „Васил Левски". Ищар пристигна днес в старата столица за среща с журналисти, пред които разясни подробности около предстоящото й гостуване. Кралицата на етно музиката бе посрещната на ВИП площадката за наблюдение на шоуто "Звук и светлина" от кмета Даниел Панов, който й подари макет на крепостта Царевец. Гостуването на световната звезда е благодарение на съвместна покана на Община В. Търново и Продуцентска агенция АРТ БГ, която миналата година доведе в старата столица Lord Of The Dance, унгарските музиканти от "100 цигански цигулки" и Виенския моцартов оркестър.

Концертът на Ищар във В. Търново ще бъде в подкрепа на кандидатурата ни за Европейска столица на културата през 2019 г. Звездата ще представи пред великотърновска публика свои популярни хитове от предишни албуми, както и най-новите си песни, събрани в последния й албум "Седем". В него е включена и песента "Облече ле, бяло", която Ищар също ще изпълни на предстоящия си концерт. Певицата разказа за това как се е влюбила в българската песен, още когато за пръв път я е чула в "Шоуто на Слави". Тя обича да я пее на български език, въпреки че й било трудно да научи някои от фразите. "Новият ми албум се казва „Седем", защото е седми поред. А и 7 е любимото ми число", сподели още Ищар. Седем е библейско число, седем са дните от седмицата, името ми според нумерологията също съответства на седмицата, допълни звездата.

Световноизвестната певица Ищар ще извиси глас във Велико Търново
netinfo

Ищар, с рождено име Естер Зак, е родена на 10 ноември 1968 г. Майка й, египтянка, е дъщеря на известна народна певица. Баща й, мароканец, също е музикант. Със сестра си израстват в арабска езикова среда у дома, а в училище учат иврит. Ищар започва да пее още на 15-годишна възраст. Баба й е тази, която й дава името Ищар - името на богинята на плодородието в религиите на древна Азия.

Много обичам да идвам в България, защото ми напомня за мястото, в което съм израснала в Израел, разказа още Ищар. Певицата, която в момента живее в Париж, сподели, че много харесва малките, старинни и автентични градове като Търново, изпълнени с много история, в които хората са изключително сърдечни.

Чуйте я в звуковия файл.

Световноизвестната певица Ищар ще извиси глас във Велико Търново
netinfo

Ищар се наслади на панорамната гледка, която се открива от ВИП площадката към крепостта Царевец. След като отговори на всички въпроси на журналистите и раздаде автографи, звездата посети най-новата туристическа атракция на В. Търново - Мултимедийния център. Оказа се, че Ищар е посетител № 27 697 в новия музей. Тя разгледа пластичните фигури, пресъздаващи сцени от Второто българско царство, и се снима за спомен с тях.

Билети за концерта на Ищар ще бъдат пуснати в продажба от утре, 5 март, в Туристическия информационен център във В. Търново и онлайн в мрежата на Eventim.bg. Цените са от 20 до 50 лв., както и ВИП места по 60 лв. След старата столица кралицата на етно музиката ще зарадва почитателите си в София, където ще изнесе концерт на 13 април в зала 1 на НДК.

Световноизвестната певица Ищар ще извиси глас във Велико Търново
netinfo