Студенти урбанисти гостуваха в Г. Оряховица
Студенти урбанисти гостуваха в Г. Оряховица / снимка: Община Горна Оряховица

Студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия гостуваха в Община Горна Оряховица. Младежите са първокурсници в специалността „Урбанизъм" към Архитектурния факултет. Те се срещнаха с главния архитект Христо Харлов и директора на дирекция „"Устройство на територията и общинска собственост", запознаха се с особеностите на общината, разгледаха общия устройствен план на града.

Гостуването ни в Горна Оряховица е дългогодишна традиция и е в рамките на лятната практика на студентите, сподели ръководителят на групата арх. Йордан Търсанков. Заедно с него бе и ас. Ангел Буров от катедрата по градоустройство. По думите на арх. Търсанков, тук в региона са събрани селища от различен тип-архитектурен, исторически, туристически, индустриален, селски. Идеята е младежите да направят сравнителен анализ. Полезно е за студентите да усетят на място проблемите на различните населени места, които след завършването си ще трябва да решават, каза още преподавателят.

Освен Горна Оряховица, обекти на посещение на студентите са и Лясковец, Елена, Велико Търново, Арбанаси, Габрово и Боженци.