Студен черноморски душ за виолетовите амбиции
Студен черноморски душ за виолетовите амбиции / Дарик нюз, архив

С гол на Емануил Манев в 11- ата минута „Черноморец” спечели с 1:0 срещу „Етър- 24” и се откъсна на върха в класирането. Поморийският футболист бе оставен да се освободи и да стреля от 17 метра  за 0:1. Като цяло съставът на гостите показа, че е доста по- добре обигран, а пресата която наложи объркваше „виолетовите”, които трудно изнасяха топката и организираха атаки. На „Ивайло” се завърна агитката, бойкотирала първите кръгове, но подкрепата и с песни, скандирания, ленти и димки не успя да наклони везните в полза на любимците и.

След инкасираното попадение етърци отговориха с удар до гредата на Младенов и центриране на Гайдаров, при което Коев с глава едва не си отбеляза автогол. Гостите пък заиграха на контри и пропуснаха да удвоят. Благов излезе сам срещу Цанков, който успя  да улови топката, а след това извади в корнер опасен удар на Станимир Митев.

В 24- ата минута Борислав Георгиев бе заменен принудително от Меестер, който обаче не показа, че е в желаната форма. В 60- ата минута след пас отдясно Александър Младенов би ефектно от въздуха над вратата. Брат му Стойчо Младенов също влезе в игра и с параболичен удар от фаул принуди вратаря на гостите да избива в корнер. В 75- ата минута след двойно подаване между братята Александър стреля с глава, но топката спря в ръката на защитник в наказателното поле. Реферът Георги Кабаков прецени, че няма основание да отсъди дузпа  и публиката започна да скандира „Мафия, мафия!”.

Гостите сътвориха някои добри атаки, но и често полежаваха по терена, за което получиха доста картони. При поредното бавене на Велков, резервният вратар на великотърновци Венци Димитров репликира съдията от скамейката и получи червен картон.

„Не съм доволен от представянето. Аз го предчуствах, защото цяла седмица нищо не вървеше както трябва. Постоянно говорих, че трябва да се опитат да променят нещата. И не са само те виновни, и други фактори имаше. Но съм разочарован, че младите футболисти на съперника имаха по- голямо желание и самочувствие, отколкото опитни хора, врели и кипели във футбола. Ние не направихме нито една атака и нямахме нито един удар в очертанията на вратата, за съжаление. Няма да коментирам съдийството. Аз си гледам моя отбор. Нямаше никаква игра, имаше едни притеснени хора. Мач може и да се загуби, няма отбор, който постоянно да бие, но не бива да излизаш притеснен. Аз искам самочувствието, което демонстрират на улицата, да го покажат и на терена. Нищо повече”, коментира старши треньорът Георги Тодоров.

„Етър- 24”: Цанков, Гайдаров, Костадинов, Сечков, Томаш, Георгиев (24 Меестер), Апостолов, Анев, Димитров (68 Русков), Мосауи (53 Ст. Младенов), Ал. Младенов.