Стопанската академия в Свищов приема юбилейния си 75-ти випуск
Стопанската академия в Свищов приема юбилейния си 75-ти випуск / Dariknews.bg

1 540 първокурсници ще приеме Стопанска академия "Димитър А. Ценов" в Свищов за редовно обучение през учебната 2010/2011. 3 903 души са подали документи за участие в кандидатстудентската кампания. Оценките от матурите по български език и литература, математика и чужд език се признават за вход във висшето училище.

Кандидатстващите чрез конкурсен изпит са 2 194, от които  най-много - 1 555, ще се явят на тест по Икономическа география на България.

Превес сред кандидат-студентите имат представителките на нежния пол, чийто брой е 2 347. Мъжете са 1 556. Най-много желаещи да се обучават в Стопанска академия „Д. А. Ценов" има от областите Плевен, Велико Търново, Враца, Русе и София - град. Конкурсните изпити ще се проведат от 15-ти до 20-ти юли. Първият изпит е по икономика, а последният по чужд език. На 17-ти юли е изпитът по икономическа география на България, а на 19-ти е по математика. Приетите студенти през следващата учебна година ще съставят 75-ият, юбилеен випуск на Стопанската академия в Свищов.