Стари тетрадки за нови дават в екоакция в Горна Оряховица
Стари тетрадки за нови дават в екоакция в Горна Оряховица / netinfo
Информационната кампания в Горна Оряховица за разделно събиране на отпадъците, организирана от Екобулпак АД, ще завърши днес с награждаване на победителите в конкурса “Горна Оряховица в ЕС през погледа на младите хора”.

В рамките на инициативата ще бъде организиран импровизиран пункт за замяна на стари тетрадки с нови от рециклирана хартия и ще бъде представен спектакъл на театър Екосцена.

Разделно събиране на отпадъците ще бъде обсъдено на кръгла маса с участието на специалисти от регионалната екоинспекция, общината, ученици, представители на ЕКОБУЛПАК АД и Заубермахер ЕООД.

Екотържествата в града преминават под патронажа на кмета Никола Колев.

В края на миналата година ЕКОБУЛПАК АД сключи договор за разделно събиране на отпадъци в община Горна Оряховица. В града бяха разположени общо 400 жълти контейнери за отпадъци от хартия пластмаса и метал и зелени за стъклени опаковки. Отпадъците се извозват от фирма-подизпълнител – Заубермахер ЕООД. Предвижда се до края на годината всички населени места от общината да бъдат обхванати от системата за разделно събиране на отпадъци на ЕКОБУЛПАК АД.