/ netinfo
Народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова спечели първо място в кулинарно състезание, по време на станалия вече традиционен Празник на Еленския бут. Стоянова, заедно с колегата си в най-голямата парламентарна група инж. Клавдия Ганчева бяха сред официалните гости при откриването на атрактивния фестивал в град Елена. 

Областният управител уважи Празника на еленския бут

Станислава Стоянова се включи в надпревара по аранжиране на блюда с уникалния деликатес. Представянето на участниците се оценяваше от публиката и от Иван Звездев, който бе водещ на състезанието.

Зрителите отредиха първото място именно на депутата Стоянова, която за по-малко от 5 минути спретна красиви ордьоври от тънко нарязан Еленски бут.  Второто място бе за областния управител проф. Любомира Попова. Народният представител инж. Клавдия Ганчева и председателят на Общинския съвет в Златарица Стефан Бранзелов също взеха участие в състезанието. 

„За нас беше привилегия и удоволствие да участваме в проявите, съпътстващи този уникален празник“, категорична бе Станислава Стоянова. По думите й, нарастващият интерес към Празника на Еленския бут показва, че действително са нужни събития, възхваляващи българския майсторлък, уменията на предците ни и богатството на нашето минало.

„Затова в програмата на празника отново бяха включени български традиции като пърлене на прасе над трап, характерно само за района на Елена и много други стари еленски занаяти” коментира депутатът. 

Еленчани с нетърпение очакват Празника на еленския бут

Народните представители от ГЕРБ не пропуснаха възможността да поздравят кмета на Елена инж. Дилян Млъзев, по чиято инициатива и в партньорство с Местния съвет по туризъм, Празникът на Еленския бут се провежда за седма поредна година.

Събитието неизменно привлича хора от цялата страна и чужбина, като същевременно стимулира местната икономика и популяризира българските традиции. „Поздравления за кмета Млъзев, който преди години пое управлението на общината, водейки се от мотото „Да съживим Елена!“

Днес това е действително постигнат факт, а празникът на Еленския бут е едно от многобройните събития, които имат безспорен принос”, коментира победителката в едно от атрактивните кулинарни състезания Станислава Стоянова.