/ ГЕРБ-Велико Търново
Народният представител и член на парламентарната комисия по земеделие и храни Станислава Стоянова и председателят на ОбС-Свищов д-р Кристиян Кирилов дадоха старт на засаждането на повече от 250 фиданки в с. Хаджидимитрово и околностите му.

Станислава Стоянова с приемна в село Хаджидимитрово

"Инициативата, подкрепена от двамата, е на местния кмет Емил Тодоров и започна в самото начало на националната Седмица на гората. Осигурените фиданки са от видовете дъб, върба, орех и топола. Националната Седмица на гората е отбелязана за първи път през 1925 г. като празник на зелесяването", припомни Станислава Стоянова. 

Свищовлии искат Националната програма за енергийна ефективност да продължи

„Днес спазихме тази чудесна традиция, която е особено полезна за подрастващото поколение, защото екологосъобразното възпитание е част от устойчивото развитие на обществото, което включва екологичен, социален и икономически елемент“, коментира народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова.

В чест на лесовъдския празник в Хаджидимитрово засаждането на фиданки ще продължи през цялата седмица, като ще бъдат залесени, както зелени площи в самото населено място, така и околности на Хаджидимитрово.