Станишев: Протестите на фермерите се политизират
Станишев: Протестите на фермерите се политизират / netinfo

Част от млекопроизводителите политизират протестите. Това каза във В.Търново министър-председателят Сергей Станишев по повод исканията на фермерите и продължаващите им протести в цялата страна. Субсидиите вече се изплащат, увери премиерът.

55 милиона лева субсидии са изплатени тази година за българското животновъдство, съобщи Сергей Станишев. По думите му това е най-голямата субсидия, получавана някога в този сектор. Държавата пое определен риск и въпреки неполучената нотификация от Европейската комисия, започна плащането на субсидиите, коментира още Станишев.

Министър-председателят Сергей Станишев пристигна в ранния следобед във Велико Търново, за да се запознае с хода на подготовката за честването на 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България. Той бе посрещнат на ВИП - площадката пред Катедралния храм “Рождество Богородично” от екип на община Велико Търново.

Премиерът направи кратка разходка до крепостта Царевец и разгледа църквата “Св. 40 мъченици”. Той посети и старинния римски град Никополис ад Иструм, който се намира в близост до старопрестолната столица.

Тази вечер Сергей Станишев ще открие Балканския мото-рок събор на хълма Света гора, където ще се съберат около 10 хиляди рокери от страната и чужбина. Премиерът ще подкара мощен мотор „Хонда NRX 1800”, предоставена му специално за събора от футболиста Благой Георгиев.

Сергей Станишев ще се включи и в почетната обиколка на В. Търново в събота от 11.30 часа, когато хиляди рокери на мощни машини ще преминат по главните улици на града и ще се поклонят на гроба на цар Калоян в двора на църквата „Св.40 мъченици”.