Спортен празник и ателие на открито за старта на Движи се и победи
Спортен празник и ателие на открито за старта на Движи се и победи / Дарик нюз, архив
Спортен празник и ателие на открито за старта на "Движи се и победи"
56478
Спортен празник и ателие на открито за старта на "Движи се и победи"
  • Спортен празник и ателие на открито за старта на "Движи се и победи"

Със спортен празник и ателие на открито в местността Ксилифор ще стартира есенният етап на кампанията "Движи се и победи", съобщиха организаторите. Най- популярната инициатива на програма СИНДИ за повишаване на физическата активност на населението стартира тази есен на 30 септември, като по традиция организатори са Регионалната здравна инспекция, Община Велико Търново, Туристическо дружество "Трапезица 1902" и Младежкия дом.

Първият есенен маршрут ще тръгне  в неделя от кв. "Асенов", Арбанаси и Шереметя. На Ксилифор участниците в детско- юношеска възраст ще премерят сили в разнообразни дисциплини и състезания, като туристически щафети и игри, преодоляване на препятствия, стрелба с лък, блиц- турнир по шахмат, катерене, волейбол, дартс, бадминтон и колокрос.

За любителите на четката ще отвори ателие, в което с материали на организаторите всеки ще може да нарисува представата си здравето и движението. Естествено за най- добре представилите се са осигурени награди. Участниците ще видят и творбите сътворени по време на международния пленер по изкуства, който се провежда на Ксилифор. Младежкият дом във В. Търново пък ще забавлява всички с изпълнения на вокална група „Пеещи камбанки" и балетната си формация.

Вторият етап е на 13 октомври по екопътека от село Присово през Малки Чифлик до Ксилифор. Седмица по- късно на 20 октомври е последният трети етап от кв. "Асенов" през Арбанаси до манастира "Св. Св. Петър и Павел".

Чуйте повече за маршрутите от секретаря на ТД „Трапезица- 1902" Георги Димитров.

12 736 деца, младежи и възрастни, както и 224 семейства, са участвали в „Движи се и победи" от началото на кампанията преди 12 години до сега, информира д-р Красимира Петрова от РЗИ. И този път чрез жребий ще бъдат отличени 11 победители. За голямата награда- велосипед, ще се състезават преминалите и трите маршрута. Кои ще са късметлиите ще стане ясно на 26 октомври.