/ МВР
Специализирани полицейски операции се проведоха на териториите на Районните управления в Елена и Полски Тръмбеш. Това съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Велико Търново.

В община Елена са образувани 15 преписки, като 14 от тях са за незаконно добиване на дърва за огрев и една за унищожаване и повреждане на чуждо имущество. 

Проверени са 23 автомобила и 23-а граждани. Съставени са три акта и са наложени четири глоби по фиш. Установени са 35 нарушения на скоростния режим.

Операцията е реализирана с участието на служители от Районното управление, Зонално жандармерийско управление – Горна Оряховица и сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Велико Търново.

Резултатите от акцията в района на Полски Тръмбеш са осем акта по Закона за движение по пътищата, шест акта по Закона за българските лични документи, един акт по Кодекса за застраховането и са наложени 60 глоби по фиш. Връчени са и осем електронни фиша.

През денонощието полицейските патрули в област Велико Търново са проверили общо 339 граждани, от които 41 за употреба на алкохол и 182 автомобила, от тях 21 товарни. Заснети са 42 видеоклипа за скорост. Съставени са 20 акта и са наложени 97 глоби по фиш.