Спарта и Локомотив загубиха гостуванията в Козлодуй и Димово
Спарта и Локомотив загубиха гостуванията в Козлодуй и Димово / Sofia Pfoto Agency

Вторият кръг от първенството на Северозападната "В" група не бе успешен за новака "Спарта" /Самоводене/.

"Във втори мач поред не успяваме да реализираме головите си възможности и губим. В Козлодуй Караиванов остана очи в очи с вратарят на домакините още в 5- ата минута, но не успя да го преодолее. След това Стойчо Иванов стреля силно от фаул, но вратарят на "Ботев" спаси. До почивката домакините нямаха създадено положение пред нашата врата, а след нея ни вкараха два гола от статични положения. Почти веднага след подновяването на играта Стойчо Иванов пресече подаване в централната част на терена и комбинира с Иван Златков, който му върна топката на дузпата. Последва изстрел и отново кълбото не влезе във вратата на съперника. В 56- ата минута топката бе свалена в наказателното поле и попадна в Румен Босилков, който я вкара във вратата ни. Пет минути по- късно почти по същия начин инкасирахме второ попадение, дело на Николай Ганчев. След това Ивайло Иванов комбинира с Наско Евтимов, който подаде успоредно на голлинията, но Краси Гавазов не достигна до топката. В 75- ата минута Ивайло Иванов центрира към Караиванов, който пропусна да вкара на празна врата. Нова добра атака с двойно подаване направиха Гавазов и Русев, завършена от Кариванов с удар, който пак не попадна в целта", разказа старши треньорът на самоводчани Борислав Евтимов.

Загуба претърпя и другият отбор от нашия регион, който игра в неделя- горнооряховският "Локомотив".

"Не съм доволен от играта ни в защита. В средата на терена контролираме положението, но отзад се пропукваме твърде лесно. И двата гола във вратата ни паднаха, заради лоша постройка на бранителите. Срещу "Ботев" половин час владеехме ситуацията, Ради Стайков пропусна да открие резултата, имахме и други добри атаки. Точно когато очаквах да отбележим, защитата ни не реагира добре на една изритана напред топка, Милен Дафинов излезе сам срещу Борисов и с удар по диагонала вкара за 1:0. През паузата между полувремената поисках от футболистите да вдигнат скоростта и те го направиха. В 60- ата минута Пламен Петков изравни с глава, след центриране от пряк свободен удар. Малко по- късно Цветан Илиев стреля силно, но край вратата на домакините. Петнайсетина минути преди края Пламен Иванов получи втори жълт картон и след това червен и останахме с десет души. Наложи му се да спира опасна атака на домакините, започнала след наша грешка в средата на терена, но първия картон му бе за оспорване на съдийско решение и това се оказа фатално. Победният гол за "Ботев" падна в 82- ата минута. Отбеляза го Светлин Алексиев, като се възползва от наш пропуск в защита. В самия край на мача Стефан Бакърджиев намери Антон Маринов на три метра пред голлинията и смятам, че нашият футболист бе спрян да шутира с нарушение и не ни бе отсъдена дузпа. Не прехвърлям вината за загубата върху съдията, защото ние допуснахме грешки, но кракът на Маринов е охлузен здраво от бутоните на противниковият състезател, който го повали", коментира Назиф Кадир- старши треньор на горнооряховци.

Ето и останалите резултати от кръга: Спартак- 19- Торпедо 2:0, Трявна- Левски 3:1, Балкан- Бдин 1:0, Локо (Мз)- Янтра 1:2, Локо (Др)- Академик- отл. за сряда, Гигант- Ситомир 1:4