Смяна на системата поискаха протестиращите във В. Търново
Смяна на системата поискаха протестиращите във В. Търново / Дарик нюз

Малко над петдесет души, предимно млади хора, протестираха тази вечер пред касите на “Енерго-Про” във Велико Търново. Почти толкова бяха и полицаите, които ги охраняваха. Както и в предишните вечери младежите разпънаха националния трибагреник и черно траурно знаме с надпис „ЕНЕРГО ПРО ВЪН”. Отново пяха химна и патриотични песни, скандираха обичайните лозунги – “Българи юнаци”, „Мафия, мафия”, „Енерго Про отивай си с добро”, “Всеки ден ще е така до победата”.

Роди се обаче нов лозунг: “Солидарността е нашето оръжие срещу властта”. Ораторите говориха за социална революция, смяна на системата, като не бе уточнено с каква, нова Конституция, президентска република, мажоритарен избор на депутати, прокурори и съдии, както и на шеф на полицията. Някои от изказалите се апелираха към участниците в протеста на следващия да доведат поне по още един човек със себе си, защото е срамно, че в старата столица толкова малко хора излизат на протест.

Получиха се и дискусии между ораторите - защо е опасно в България да има само мажоритарен вот, кой трябва да свика Велико народно събрание и т.н. В неделя от 11,00 часа е насрочено шествие от сградата на Община Велико Търново до касите на енергото.