Смениха председателя на Общинския съвет в Свищов
Смениха председателя на Общинския съвет в Свищов / netinfo

На извънредно заседание снощи общинските съветници в Свищов освободиха председателя на местния парламент Иван Хараламбиев /ГЕРБ/.

Със 17 гласа “за” и 1 “против” за нов председател бе избран Милен Манолов от БСП. Досега Манолов заемаше поста зам.председател на Общинския съвет. На неговото място бе избрана Теменуга Нейкова също от групата на БСП.

Другите две групи – ГЕРБ и АТАКА отказаха да участват в гласуването, с което демонстрираха несъгласие с предложението за отстраняване на досегашния председател Иван Хараламбиев.

Припомням, че искането за промяна в ръководството на Общински съвет – Свищов бе внесено с две отделни подписки – от Коалиция “За Свищов”, в състава на която са 13 представители на СДС, ССД и БЗНС, и от 5-членната група на БСП.

Мотивите за предсрочното освобождаване на досегашния председател, които посочват вносители, са „системно неизпълнение на задълженията и изказване, уронващо престижа на Общинския съвет”.

Преди да бъде гласувано освобождаването му, инж.Хараламбиев заяви, че изказването му за “некадърно” управление на МБАЛ е само повод за неговото отстраняване, а причината е оформянето на ново мнозинство в общинския съвет между Коалиция “За Свищов” и БСП.

На извънредното заседание, продължило близо пет часа, бе сменен и председателя на ПК по икономическо развитие, бюджет и финанси Цветан Марков от ГЕРБ. Неговото място зае доц. Андрей Захариев. Предложението за промяна в ръководствата на “ВиК” и “Общински пазари” бе оттеглено.