Сираци чистят безвъзмездно сняг  в Шемшево
Сираци чистят безвъзмездно сняг в Шемшево / Дарик нюз, архив
Сираци чистят сняг безвъзмездно в Шемшево
49532
Сираци чистят сняг безвъзмездно в Шемшево
  • Сираци чистят сняг безвъзмездно в Шемшево

Сираци от приюта в Леденик чистят безвъзмездно сняг от снощи, съобщи кметът на село Шемшево Кирил Ангелски. Снощи той поискал помощ от собственика на приюта Христо Атанасов, за да се справи с усложнената зимна обстановка.

Атанасов, който преди години бе обявен за достен българин, заради грижите, които полага за сираци, веднага изпратил шест от големите момчета и два верижни трактора. През нощта те са почиствали връзката между В. Търново и Шемшево, покрай печатната база, а днес работят по улиците на селото, разказа Кирил Ангелски.

Той очаква до довечера ситуацията в селото да се нормализира, като целта е снегът да бъде почистен преди да паднат още температурите, каквато е прогнозата на синоптиците.

Чуйте разказа на Кирил Ангелски в звуковия файл.

Христо Атанасов се грижи за сираци в бившата ветеринарна лечебница в Леденик, която е преустроил в дом от 1993 година. Освен, че бе обявен за достоен българин, той получи и Почетен знак "За хората с добри сърца" от фондация "Помогни на нуждаещите се". В момента при Атанасов живеят 14 момчета на възраст от 3 до 22 години. Десетки са другите, които е отгледал и възпитал и вече са поели по собствен път.