Сините с ново имe в Общинския съвет
Сините с ново имe в Общинския съвет / DarikNews.bg

Общинските съветници от „Десен Алианс" във великотърновския Общински съвет преименуваха групата си. Тя вече се нарича група на съветниците от „Синята коалиция". В нея влизат Камен Алексиев, Мирослав Трифонов, д-р Мавроди Калейнски и проф. Пламен Легкоступ.

Кандидатите за кмет и общински съветници от „Синята коалиция" представиха и програмата си за управление на Община Велико Търново. Документът включва ангажиментите, които сините кандидати поемат към жителите на града и общината. Затова сме нарекли нашата програма „Договор с гражданите на Община Велико Търново", обясни кандидатът за кмет Камен Алексиев, чийто подпис стои под документа с датата 23 октомври, когато са местните избори.

Основните принципи в програмата са открито и честно управление в интерес на всички граждани и превръщането на Велико Тръново в европейска марка за качество. От „Синята коалиция" се ангажират да запазят възможно най-ниските местни данъци и такси, да премахнат сините зони, да не закриват нито едно общинско лечебно заведение, да изградят обществени тоалетни в града. Пълната порграма е публикувана на сайта на „Синята коалиция", който вече е активен - www.sinitevt.org.

„Обединени за Велико Търново" е девизът на кампанията на „Синята коалиция", която вече сформира предизборния си щаб на първия етаж в Младежкия дом.

Въпреки разногласията на национално ниво относно синята кандидатура за президент, от общинската и областната орагнизации на ДСБ във Велико Търново декларираха, че застават твърдо зад кандидатурата на Румен Христов, издиганат от СДС.