Силно представяне на великотърновски учители на спартакиада, кметът ще отпусне средства за нови уреди в салоните
Силно представяне на великотърновски учители на спартакиада, кметът ще отпусне средства за нови уреди в салоните / Дарик нюз

С куп медали и купи се завърнаха великотърновските представители в деветата учителска спартакиада, проведена в курорта "Св. Св. Константин и Елена". По- рано днес те бяха приети от кмета Даниел Панов в присъствието на началника на Регионалния инспекторат по образованието Розалия Личева, директорът на дирекция „Образование" в Общината Пенка Игнатова и спортните експерти Йордан Дурчев, участник в спартакиадата, и Георги Давидов.

Председателят на Синдиката на българските учители във В. Търново Мария Георгиева благодари на кмета за финансовата подкрепа на Общината за участие в състезанията, а треньорът на отбора Недьо Недев обобщи успехите му. По неговите думи за първи път на учителска спартакиада първите три места по дартс са били за състезателки от един отбор, в случая великотърновския. Шампионка е Диана Минчева, следвана от съотборничките си Анелия Николова и Камелия Коваленкова. Отборно Диана и Камелия за първи при жените, след инфарктен финал, решен с последната стрела, срещу шуменки. При мъжете на плуване отборно великотърновци са пети, индивидуално Минчо Минчев също е пети, а Тихомир Тончев- шести. Смесеният тим от старата столица е финиширал на шесто място. Нашите са пети и на петанк- отборно, а в надпреварата по теглена на въже- четвърти. Отборната купа за феърплей е за великотърновските представители, които я печелят за втори път в досегашните спартакиади.

Силно представяне на великотърновски учители на спартакиада, кметът ще отпусне средства за нови уреди в салоните
netinfo

Недьо Недев посочи още, че заради малкия брой състезатели в нашия тим те са стартирали в различни видове спорт, като Венцислав Кознички се е състезавал в четири. Заради дублирането на часовете на някои от стартовете великотърновци са изпуснали още медали. В спартакиадата от старата столица са участвали още Биляна Иванова, Иван Иванов, Ангел Гушев, Анелия Йорданова и Наталия Тодорова.

Кметът Даниел Панов поздрави учителите за представянето им и обеща повече средства за догодина, за да бъде изпратен по- голям отбор. Той пое ангажимент Общината да закупи професионален дартс и топки за петанк. Градоначалникът апелира към учителите да му предоставят информация за най- необходимите уреди за обновяването на физкултурните салони. Добрата новина е, че кметът усилено търси средства за нова лекоатлетическа писта на стадион „Ивайло" и дори по- късно днес има среща с шеф на водеща компания за безалкохолни напитки, който е готов да поеме половината от необходимата сума.

„Спортът ми е приоритет и независимо, че не мога с магическа пръчка да реша всички въпроси се стремя да го правя", каза Даниел Панов. Той информира, че продължава строежът на новата спортна зала до СОУ „Ем. Станев". Налага се преместване на два тръбопровода за питейна вода, което бави темповете, но е важно да се реализира, тъй като не може да останат под сградата. Когато бъде завършена В. Търново ще разполага с три модерни спортни зали, обобщи Даниел Панов.