Шемшево посреща петия празник на рибата
Шемшево посреща петия празник на рибата / DarikNews.bg, архив

Великотърновското село Шемшево ще посрещне петия от 12-те празника на рибата, които се провеждат по проект „Промоционална кампания, насочена към подобряване  престижа на продуктите от риболов и аквакултура в Община Велико Търново”. Те се финансират по мярка 3.4 „Развитие на нови пазари и промоционални кампании“ по приоритетна ос 3 - „Мерки от общ интерес“ по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ за програмен период 2007 – 2013 г.

Празникът на рибата на 29 март ще започне в 10,00 часа и ще продължи до 15,00 часа в цетъра на Шемшево под надслов „Вкусна рибка за златен живот“. В програмата са включени много песни и танци,  представени от местни фолклорни групи, танцови формации, театрален клуб, както и добре познати на национално ниво изпълнители.

Водещ на събитието ще бъде популярният Боби Шоу, а участие ще вземат още самодейци от женски народен хор ”Българка” към НЧ ”Напредък 1911” с художествен ръководител Светлин Георгиев, село Шемшево, изпълнителите от вокална група ”Планинче”, театрален клуб „Аз също мога”, танцов състав ”Ха сега” и популярната изпълнителка Поли Паскова. Ще има много състезания, викторини, конкурси за големи и малки, забавления и дегустации, за които специално са обособени сектори и зони, а така също много награди.