Шампионките от Етър- 64 с отрезвяваща загуба в Габрово
Шампионките от Етър- 64 с отрезвяваща загуба в Габрово / Дарик нюз, архив

Загуба в първото дерби за сезона допуснаха хандбалистките на „Етър 64”. Великотърновки паднаха в Габрово от „Бъки”, за който играха осем момичета под 18 години, две от които по на 15!

Зрителите в зала „Орловец” станаха свидетели на поредния драматичен двубой между двата състава, в който победителят не беше ясен до последните секунди. През първата част „Етър- 64” взе аванс от три гола 10:13. След почивката шампионките много бързо увеличиха преднината си, с попадения на Даниела Коцева и Соня Богданова, и разликата набъбна до 10:15 и 11:16. Тогава започна пробуждането в габровския състав. Елена Димитрова затвори вратата си, домакините заиграха на по-високи обороти и в рамките на осем минути реализираха девет гола, срещу три на великотърновки. Така в 43-та минута равенството беше възстановено – 19:19. Габровските момичета продължиха в същия дух и на свой ред излязоха напред с 21:19. „Етър- 64” изравни при 24:24 и поведе с 24:25, но отново се стигна до смяна на водачеството и 27:26. В последните 5 минути играта беше много оспорвана, а драмата пълна. Етърки пропуснаха в атака, а 30 секунди преди края Боговеста Йосифова вкара гол за 30:29, който се оказа и победен.

„Отрезвяваща загуба, която прекъсна серията ни от 2 години без загубен мач в първенството. Добре, че дойде сега, когато е рано и има време за корекции Неочаквана е с оглед на досегашната подготовка на отбора, имаше и подценяване след почивката, и агресивност от съперника, а съдиите оставиха по-свободна игра. За последен път спестявам имената на допусналите лични грешки, но въпреки че хандбалът е колективен спорт, индивидуалните грешки се оказват фатални”, коментира президентът на клуба Атанас Атанасов.

„Добре започнахме, но имаше натрупана умора от пътуването до Гърция. Освен това – и прибързани стрелби, грешни пасове. Но първенството тепърва започва, има време и ще си извадим съответните изводи”, када старши треньорът Йонка Генчева.

„Етър-64”: Г. Александрова, Богданова 3, Зоя Стефанова 5, Ст. Димитрова 9, Дончева 2, Бурнева 9, Коцева 1 (Д. Николова, Стоилова, Зорн. Стефанова, Павлова).