Сердар Даят си взе още двама помощници в Етър-24
Сердар Даят си взе още двама помощници в Етър-24 / Дарик нюз

Двама нови помощник- треньори работят в „Етър- 24" от няколко дни. По настояване на старши треньора Сердар Даят в екипа му са привлечени Джем Сабур и Синан Пашалъ, като и двамата са 32- годишни.

Сабур е играл две години професионален футбол в „Дарданелспор" /Чанаккале/. Завършил е спортната академия в Турция и Кьолнската треньорска школа, от която се познава с Даят. По време на обучението в Кьолн е карал практика в едноименния местен тим и в „Арминия" /Билефелд/. След това е работил в германски клубове от долните дивизии и в „Дарданелспор" в родината си. Тясната му специалност е анализатор. Призна, че е гледал предстоящия съперник в събота на етърци „Ботев" по телевизията със „Славия" и му предстои да изгледа други три мача, но не пожела да коментира силните и слабите страни на пловдивчани.

Синан Пашалъ също е учил в Спортната академия в родината си.  По- късно е повишил квалификацията си в треньорската школа на Турската футболна федерация. Работил е в „Манисаспор", „Кършиака" и „Алтай". Тясната му специалност е физическа подготовка. След идването си във В. Търново доста вдигна натоварванията на футболистите, но и той като колегата си не се съгласи да коментира моментната им кондиция. На този етап в щаба на Сердар Даят освен Сабур и Пашалъ са още Марин Стефанов и Стефан Ангелов. След Нова година ще стане ясно кой за какво ще отговаря и ще има ли промени.

Междувременно от БФС съобщиха, че двубоят с „канарчетата" в събота от 14 часа на стадион „Ивайло" ще бъде ръководен от международния рефер Николай Йорданов. Негови асистенти ще бъдат Веселин Мишев и Виктор Главински, а четвърти съдия- Вихрен Манев.