Седмица на толерантността стартира във Велико Търново
Седмица на толерантността стартира във Велико Търново / netinfo

С открит урок в Помощното училище”Теодосий Търновски” във Велико Търново стартира Седмицата на толерантност и антидискриминация, организирана от Европейския информационен център. Урокът на тема „Богатството на нашите цветове” започва от 10,00 часа и ще бъде представен на деца от 1 до 4 клас.

На 20 ноември от 10,00 до 12,00 ч. в Европейския информационен център ще се проведе тренинг със студенти по политология на тема „Решаване на конфликти”. Гост-лектор ще бъде доц. д-р Татяна Дронзина от Софийския университет „Климент Охридски”.

В следобедните часове във Велико Търново е организирана Национална конференция „Образование за толерантност и антидискриминация”, а след това Дряновският манастир ще бъде домакин на регионален медиен семинар „Избягване на езика на омразата и носенето на религиозна символика в ежедневието”. По темата е поканен гост-лектор Бисера Занкова от Държавна агенция за информационни технологии.

Седмицата на толерантността ще завърши на 22 ноември с първия модул по проект „Пролет в Европа”, насочен към обучение на директорите на детски градини в региона.