С 20% са поскъпнали ученическите пособия
С 20% са поскъпнали ученическите пособия / netinfo

С близо 20 % са поскъпнали ученическите пособия тази година, установи проверка на Дарик по книжарниците във В.Търново. Въпреки че учебниците от 1 до 7 клас са безплатни, всички останали помагала, канцеларски материали и всякакви пособия удрят по джоба на родителите.

В сравнение с миналата година няма промяна само в цените на учебниците за горния курс на обучение. В стремежа си да спестят някой лев обаче родители и ученици все повече търсят и купуват учебници втора употреба, коментира Стоянка Павлова, собственик на книжна борса за учебници и ученически помагала. Според нея комплектите учебници – втора употреба, спестяват около 40-50% от сумата на новите.

Най-ученолюбивите ученици вече започнаха да си купуват от новите бележници и ученически карти, които от тази година имат нов дизайн, вместо познатия жълт цвят вече ще са сини и ще се купуват за 50 ст., каза още Стоянка Павлова.
Момчетата търсят несесери със Спайдърмен, които струват средно от 7 до 10 лева.

По традиция Барби-несесерите са по-скъпи и все така актуални сред момичетата тази година, макар че те вече съ в лютаконкуренцияс най-новите любимки на ученичките – феите Уинкс.

Дни преди началото на учебната година книжарниците са снабдени с всички ученически пособия от първа необходимост. Най-търсени, както обикновено, са тетрадките и химикалите. Цените им варират от 20 стотинки до над 2 лева – в зависимост от големината и качеството на хартията.
Чуйте още от Стоянка Павлова в прикачения файл…