Регионални различия преодоляват в Г. Оряховица
Регионални различия преодоляват в Г. Оряховица / netinfo

Да работят заедно за модернизиране на инфраструктурата, за въвеждане на съвременни технологии при поддържане на чистотата в градовете и за прилагане на принципите на децентрализацията се договориха представители на побратимените с Горна Оряховица градове на конференция за актуалните проблеми на местните власти.

Форумът домакинства кметът на Горна Оряховица Никола Колев, който заедно с кмета на германския град Варен Гюнтер Рейн, зам. кмета на унгарския град Сигетсентмиклош Ищван Пап и Даниел Мунтяну от общината в румънския град Рошиори де Веде подписа декларация за преодоляване на регионалните различия.

Конференцията се провежда по проект „Местните власти в процеса на разширяване на ЕС”, който Горна Оряховица спечели по програма на Европейската комисия за промотиране на активно европейско гражданство. Основната цел е да се обмени управленски опит между местни власти от различни страни в процеса на разширяване на Евросъюза.

В заключителната декларация е записано, че четирите общини са обсъдили конкретни действия за подобряване на бизнес средата чрез поощряване на публичния и частния сектор, както и европейските измерения в областта на производството на суровини за преработващата индустрия.