Раздават презервативи в Деня за борба срещу СПИН
Раздават презервативи в Деня за борба срещу СПИН / netinfo
С издигане на стигма от червени балони пред сградата на община Велико Търново тази сутрин започват проявите свързани с отбелязването на Световния ден за борба срещу СПИН – 1 декември.

През целия ден на мултимедийния екран на фасадата на общината ще се излъчват кадри от тематични образователни филми. През деня младежи от Български червен кръст и Клуба по репродуктивно здраве ще раздават червени лентички, образователни материали и презервативи по улиците и във всички училища във Велико Търново. Здравни материали ще се разпространяват и в градските и училищните автобуси.

В 18.00 часа от Студентския стол в центъра на града ще тръгне ученическо шествие. Час по- късно младите хора ще почетат паметта на жертвите на СПИН, като се подредят под формата на стигма пред общината. След това в Голямата зала на Общината ще започне концерт под надслов “Прави го красиво, прави го страстно, прави го предпазливо!”

От 18.00 часа Музикално драматичния театър ще представи пиесата “Харолд и Мод”, чиито автор Колин Хигинс е почивал от СПИН. Входът за представлението е безплатен.