Раздадоха наградите на Бодиграфия 2008
Раздадоха наградите на Бодиграфия 2008 / netinfo
Пламена Коева спечели голямата награда на международния пленер за актова фотография „Бодиграфия”. Фотографката, която се занимава с ретуш и рекламна фотография, грабна фотоапарат Panasonic DMC-L10 с обектив Leica 14-50mm, 10 мегапиксела. Тя получи голямата награда за най-добрата снимка, направена по време на пленера в околностите на Дряново и Велико Търново.

Организаторите от сдружение "Фотографски пленер Бодиграфия - България" и община Велико Търново наградиха отличените творби на откриването на заключителната експозицията  в изложбените зали „Рафаел Михайлов” . 90 актови фотографии са показани в атрактивната изложба.

Наградата за модел на „Бодиграфия 2008” бе присъдена на студентката от Велико Търново Магдалена Иванова, която за първи път се снима като актов модел.

Останалите наградени участници са двамата румънски фотографи Киприан Стругариу и Александру Матушчак, Чавдар Тишев и модният фотограф Йозеф Зидаров. Те получиха предметни и парични награди, осигурени от организаторите и спонсорите.

Третото издание на единствения по рода си арт-форум събра в Дряново 28 фотографи от страната и чужбина. Във фотосесиите участваха 10 елитни фотомодела, сред които известния Явор Дамянов – син на българския лирик Дамян Дамянов и обявен за първи подгласник на Мистър България за 99 г., както и Валентин Велчев - „Мистър Менхънт България“ за 2006 г.

Снимките, които показват красотата на голото тяло, са правени в стари и полуразрушени сгради край Дряново и Велико Търново, край останките от римския град Никополис Ад Иструм, в локомотивно депо, в житни поля и други нестандартни места.

Атрактивната изложба ще остане отворена за посетители 2 седмици. Актовите фотографии ще бъдат издадени в каталог на пленера. Част от тях ще влязат в календар „Бодиграфия” за 2009 г.