Радослав Великов с бронз от Пекин
Радослав Великов с бронз от Пекин / netinfo

Българският борец в категория до 55 кг, свободен стил, Радослав Великов спечели бронзовия медал от Олимпиадата в Пекин! В спора за третото място нашето момче победи Намик Севдимов от Азербайджан с 2-1 части.


Момчето от Куцина спечели бронза, въпреки че се състезава с травма на коляното, заради която не можеше да тренира пълноценно.

Великов загуби първата част от срещата с азера, след като през първите 2 минути от схватката двамата не успяха да вземат точка от своя съперник. След това жребият отреди захватът да направи Севдимов, от който българинът се измъкна, но след това азербайджанецът взе две точки, с което спечели частта.

След това обаче последваха четирите минути на Руди. Българинът спечеливтория период с 3:1 и третия с 1:0, а с това и четвъртото отличие за България от Олимпиадата вКитай.



Въпреки че Великов загуби на осминафинал, той бе изтеглен на репешажите, след като противникът му Хенри Сехудо достигна финал в категорията.

Благодарение на Сехудо, Великов бе изтеглен напред и в първия етап от репешажите победи с 2-0 части Бесарион Гочашвили от Грузия. В първия период Руди надделя с 1:0 точки, а втория взе с 2:1 точки.

По подобен начин, но при класиците, България вече спечели един бронзов медал от Явор Янакиев.