Ясни председателите на комисии към Зоналния съвет на БФС във Велико Търново
Ясни председателите на комисии към Зоналния съвет на БФС във Велико Търново / Дарик нюз, архив

Бившият международен асистент- съдия Петър Петров влиза ва Наионалната съдийска комисия на БФС, реши на вчерашното си заседание Изпълнителният комитет на Футболната централа. Той заменя в състава на комисията, която е с нов председател- Никола Джугански, досегашният представител на зоната- Стефан Чакъров.

Петър Петров е роден на 16 април 1960 г. в Елхово. Завършил е ВТУ «Св. Св. Кирил и Методий», а по- късно и УНСС /София/. Футболен съдия от 1982 до 2005 г. От 1997 г. е международен асистент- съдия. Има 173 срещи в «А» група и 28 международни, включително и в предварителните кръгове на Шампионска лига. Три пъти е асистирал на дербито ЦСКА- «Левски», два пъти на финални мачове за Купа България. През последните години бе съдийски наблюдател в «А» група и методист към комисията.

Петър Петров ще оглави Зоналната съдийска комисия, съобщи председателят на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Георги Велинов.

Нов шеф ще има и Спортно- техническата комисия. Неин председател става Стефан Чакъров, който заменя отказалия се Величко Цончев.

Председател на Дисциплинарната комисия остава проф. Михаил Харалампиев.

До 7 август тримата ръководители на комисии трябва да предложат членовете им, които ще бъдат одобрени на заседание на Зоналния съвет.