Провидент България откри клон във Велико Търново
Провидент България откри клон във Велико Търново / DarikNews.bg
Провидент България откри клон във Велико Търново
75412
Провидент България откри клон във Велико Търново
  • Провидент България откри клон във Велико Търново

„Провидент Файненшъл България“, част от водещата международна група за потребителски кредити International Personal Finance (IPF), откри свой клон във Велико Търново. Офисът се помещава в административна сграда в Мола, на ул. „Оборище” 13, ет. 6. Гости на откриването бяха посланикът на Великобритания у нас Н. Пр. Джонатан Алън, зам.-кметът на Велико Търново Снежана Данева, представители на местната власт и медии.

Велико Търново е седмият град, в който “Провидент” открива свое представителство, след успешното стартиране на бизнеса в София през септември 2013 г., а след това в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Русе.

IPF е сред най-влиятелните 250 компании, търгувани на Лондонската фондова борса и е един от най-големите британски работодатели в Централна и Източна Европа. Групата има над 2.6 млн. клиенти и освен в България, има успешен бизнес в Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Румъния, Литва и Мексико.

„Изключително сме щастливи да бъдем във Велико Търново и да предоставим на гражданите на един от важните икономически центрове в страната нашите финансови продукти. Целта ни е да задоволим нарастващото търсене на краткосрочни кредити с по-ниска стойност по един отговорен начин. За това ние ясно информираме клиентите какви са таксите и лихвите и поставяме достъпността в центъра на нашите решения за отпускане на кредит”, каза Щепан Попелка, главен оперативен директор на „Провидент Файненшъл България”, по време на официалното откриване.

Първоначално оперирайки във Велико Търново, където компанията вече има повече от 400 клиенти, “Провидент” постепенно ще разшири дейността си и в близките градове като Горна Оряховица, Габрово и Лясковец, които ще бъдат управлявани административно чрез клона във В. Търново. Към момента Провидент има 28 служители и кредитни консултанти в старата столица и очаква техният брой да достигне повече от 75 човека през 2018 г., обслужвайки близо 5000 клиенти в този клон при достигане на пазарна зрялост. Средната стойност на отпусканите кредити се очаква да бъде около 600 лв.

„Нашата инвестиция в България е базирана на бизнес модел, който се използва от 130 г. Искаме да покажем как една компания може да бъде успешна като изгражда устойчив и етичен бизнес, акцентира върху нуждите на своите клиенти и отговаря на най-високите стандарти при обслужването на клиентите си. Ние се стремим да предлагаме лесни, прозрачни и персонализирани решения, като обясняваме детайлите по договорите ясно от самото начало на клиентите и нямаме допълнителни такси за просрочени задължения“, добави Щепан Попелка.

Чуйте повече в звуковия файл.

Британският посланик Джонатан Алън преряза лентата заедно с Щепан Попелка и зам.-кметът Снежана Данева. „Радвам се, че бизнесът на IPF в България се разраства. Техният отговорен бизнес модел очевидно привлича българските потребители. Убеден съм, че доказаният им опит и отговорни бизнес практики ще им помогнат да продължат да развиват репутацията си на водещ инвеститор в България”, каза Джонатан Алън.

IPF има дългогодишна практика в допринасянето със значителни бюджети и човешки ресурси за развитието на социално отговорни програми, като инвестициите в проекти за финансова грамотност са в основата на социално отговорните инициативи на компанията на всички пазари, на които тя оперира. В България Провидент създаде наскоро стартиралия сайт за финансово образование www.semeinifinansi.bg. Той e част от дългосрочен проект на компанията в България, който се фокусира върху насърчаването на финансовата грамотност и образование на хора от всички възрасти и различни среди.

„Провидент Файненшъл България” стартира дейността си в България в началото на месец септември 2013 г. и вече има портфолио от над 5000 активни клиенти. Освен във Велико Търново, компанията има офиси в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Шумен, Русе и Плевен, обслужвани от над 300 служители и независими кредитни консултанти. Като част от инвестиционната си програма, IPF очаква да обслужва около 100 хил. клиенти при достигане на зрялост на пазара чрез клоновата мрежа с национално покритие и екип от 1200 служители и кредитни консултанти.