/ iStock/Getty Images
Провеждане на национален форум с изложба, посветена на 80 години от рождението на поета Радко Радков
В Културният календар на Община Велико Търново - 2020 на 31 януари е включено да отбележим 80-годишнина от рождението на поета Радко Радков, като първа тема от Национален форум „Литературно Търново”, съобщиха от Общината.

Започват обучения за работа с първата по рода си платформа за виртуален маркетинг на занаятчийски продукти FairDeal

Идеята е в Община Велико Търново да се създаде литературен форум и обществена колекция, посветени на българските поети и писатели, чиито творчески живот е свързан с град Велико Търново.

Община Велико Търново

По този начин ще се популяризира значимостта на литературата в града - нашата историческа и духовна столица, ще се активизира още едно културно пространство от творци на перото и ще се положи началото на фонд за тях, който да прерасне в музей. Възраждайки традицията за литературен форум, наред с имената на известни автори, ще се поощри участието и на млади хора с литературна дарба.

НЧ „Надежда 1869” е инициатор на настоящото събитие, защото исторически е свързано с творческата дейност на много поети и писатели, а също и с името на поета Радко Радков, когато през 1969 г. в театралния читалищен салон се състои премиерата на неговата драма „Балдуин Фландърски”.

Реставрират пет от най-старите ни манастири с евросредства

Основните организатори на събитието са читалището, Община Велико Търново и Инициативен комитет „Р. Радков” в партньорство с ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, РНБ „П. Р. Славейков”, Къща-музей „Ем. Станев” и МДТ „К. Кисимов”.

Поканили сме като гости Матей Шопкин, проф. Харалампиев, проф. Даскалов, Мария Радкова - дъщеря, Марин Кадиев - председател на независимите български писатели, г-н Герджиков и много други писатели, поети, негови приятели и ценители на творчеството му.