Протест срещу продажбата на Старото военно училище подготвя общински съветник
Протест срещу продажбата на Старото военно училище подготвя общински съветник / netinfo

 
Мирен протест срещу продажбата на Старото военно училище ще организира общинският съветник Румен Димитров. Така искам да бъде информирано гражданското общество за предстоящата продажба, която е планирана в крайно неподходящ момент, каза Димитров.
На последната сесия на Общинския съвет групата съветници от ГЕРБ излязоха с предложение теренът да бъде продаден, а кметът да подготви за следващото заседание на съветниците становище за разпореждане с имота.

Затова и мирният протест ще бъде непосредствено преди следващото заседание на Общинския съвет - на 13 септември от 17 часа пред сградата на Общината, обяви Димитров.

„Продажбата на имота не може да бъде представяна като антикризисна мярка, защото не може да се пълни бездънна чаша, ако ще и десет военни училища да продаваме.

Тази мярка е неефективно решение с необмислени детайли. Икономическата ситуация в момента ще доведе до сделка с приход в размер на не повече от 1/3 от себестойността на терена, т.е. той ще бъде продаден на безценица, от което губят всички великотърновци,  смята Димитров.

„Правя тази стъпка с организирането на мирния протест, за да няма съмнения в информираността на гражданите за ставащото в Общинския съвет.

Ако не бъда подкрепен и не намеря достатъчно съмишленици, ще приема, че обществеността е съгласна с едно бъдещо решение за разпореждане с имота, каза още Румен Димитров.