Променят движението на МПС- та във В. Търново заради автомобилно състезание
Променят движението на МПС- та във В. Търново заради автомобилно състезание / netinfo
Заради провеждането на автомобилното състезание “Писта Велико Търново- 2008” ще има промени на движението в града през двата почивни дни. На 29 март от 13,00 до 18,00 часа ще бъде затворен бул. “България” в участъка от спирка “Беляковско шосе” до Западен пътен възел. Същият участък ще бъде затворен за движение и на 30 март за периода от 9,00 до 13,30 ч. През тези периоди Тролейбус №2 ще минава по ул.”Краков”, като няма да се обслужват спирките в кв. “Кольо Фичето”- Медицински колеж /СОУ “Емилиян Станев/, Студентско общежитие, ул. “Оборище”, Central mall, ул. “Полтава” 1 и 2. Автобус №5 ще е с начална и крайна спирка пл. “Арх. Георги Козаров” и няма да минава през спирките ”Оборище”, Central mall, “Симеон Велики” 1 и 2, Арх. “Георги Козаров”. Автобус №110 ще преминава по ул. “Краков”, като няма да се обслужва спирките в кв. “Кольо Фичето” – МТС, Central mall и НВУ “Васил Левски”.
Спира се движението за всички МПС по Главен път І-4 “София- В. Търново- Варна” от кръстовище за село Леденик до кръстовище “Качица” в град Велико Търново.
Движението ще се осъществява по обходен маршрут. За посоката “Севлиево- В.Търново- Омуртаг” ще се минава по дясното платно за движение от кръстовището за с. Леденик до “Западен пътен възел” по улиците “Козлуджа”, “Н. Габровски” и “Магистрална”. За посоката “Омуртаг- В.Търново- Севлиево” движението ще се осъществява по същия маршрут но в обратна посока до кръстовището за Леденик.