Пролетно почистване започна в Елена
Пролетно почистване започна в Елена / снимка: Община Елена

Кметът на Елена инж. Дилян Млъзев и служители на администрацията дадоха старт на кампанията „Да почистим община Елена". Те засадиха цветя в градинките и освежиха пейките на централния площад в града.

Почистването, което ще продължи един месец, стартира на 22 март и ще приключи на Световния ден на земята - 22 април. Кампанията „Месец на пролетното почистване" предшества националната кампания „Да изчистим България за един ден" на bTV.

В рамките на месеца ще бъдат почистени и измити централните градски улици. Ще бъдат премахнати стари замърсявания, а при възможност ще бъде почистено коритото на река Еленска и ще бъдат засадени цветя.

Призивът на кмета към гражданите, ръководителите на фирми, учреждения и бюджетни организации, е да се опитат да осигурят чист и приветлив вид на жилищните и обществените сгради, празните пространства, дворовете, които са тяхна собственост, както и на прилежащите им тротоари, части от площади, паркове, градини и улици.

В пролетното почистване ще се включат и всички кметове на кметства, кметски наместници, както и служителите от „Титан Клинър" и общинско предприятие „Буковец"