Предстои назначаване на съдебно-медицинска експертиза
Прокуратурта се самосезира по публикации в медиите за случая с младия мъж, починал след лечение в болницата във Велико Търново, съобщиха от обвинението.

Започнато е разследване за това, че на 27 декември е причинена смъртта на мъж поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Млад мъж издъхна в болница във Велико Търново, близките му обвиняват лекарите

Разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура във Велико Търново. Под ръководството на наблюдаващ прокурор се извършват действия по разследването - разпити на свидетели, изисква се медицинска документация във връзка с проведеното лечение, предстои назначаване на съдебно-медицинска експертиза.

Припоняме, че мъжът  почина след престой и лечение в болницата. Неговите близки обвиняват лекарите в некомпетентност и търсят причината за смъртта му.

Семейството и приятелите на Димитър Маринов, който издъхва в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ в старата столица на 27 декември, се събраха в петък пред лечебното заведение, за да поискат повече информация както за боледуването, така и за причините за кончината на 31-годишния мъж.

С близките на Димитър се срещна д-р Галина Гарева, медицински директор на областната болница. Според официалното становище на МОБАЛ "Д-р Димитър Черкезов“ Димитър Маринов постъпва в отделение по инфекциозни болести на 12 декември с данни за заболяване от преди 2 дни с температура, болки в гърлото, гадене, безапетитие, отпадналост, болки по тялото.

При приемането е в увредено общо състояние. Назначена е и аутопсия, като резултатите се изчакват. Екипът на болницата изказва съболезнования, а близките подготвят мирен протест, който ще се случи след празниците.