Проектът на Кунева отворен към всички демократично мислещи хора, Ангел Янчев начело на екипа й в Търново
Проектът на Кунева отворен към всички демократично мислещи хора, Ангел Янчев начело на екипа й в Търново / DarikNews.bg
Меглена Кунева: Отворени сме към всички демократично мислещи хора
52773
Меглена Кунева: Отворени сме към всички демократично мислещи хора
Меглена Кунева: Отворени сме към всички демократично мислещи хора
  • Меглена Кунева: Отворени сме към всички демократично мислещи хора
  • Меглена Кунева: Отворени сме към всички демократично мислещи хора

Меглена Кунева представи политическия си проект "България на гражданите" във Велико Търново. На срещата с обществеността на старата столица тази вечер присъстват и част от учредителите на сдружението - Даниел Вълчев, Калин Томов и Петър Николов.

Пред журналисти Меглена Кунева обясни, че това е както политически, така и граждански проект, отворен към всички демократично мислещи хора. Тя представи и човека, който ще оглави екипа на сдружението във Велико Търново - Ангел Янчев, директор на СОУ "Вела Благоева" и доскорошен регионален координатор на ДСБ.

В опорния екип на местно ниво са включени още икономистът и консултант по европейски проекти Мария Илчева, адвокат Илияна Димова, анестезиологът д-р Красимир Попов и Валентина Дянкова - учител в СОУ "Ем. Станев".

Не ни харесват нито управляващите, нито опозицията, коментира Кунева. Според нея в момента европейските фондове не се използват ефективно, няма работеща администрация и никой не оползотворява капацитета на неправителствените организации, които могат да бъдат включени в разработването на стратегии по важни национални приоритети.

Кунева уточни, че засега пред сдружението не стои въпросът за коалиране, тъй като изборите са самостоятелно състезание. Този проект е с автентична гражданска енергия и ние ще подкрепяме посмяващите хора, тези, които могат да носят отговорност и могат да донесат резултати, но не за себе си или за нас, а за страната ни, подчерта Меглена Кунева.

Чуйте първия звуков файл.

Меглена Кунева отказа да коментира нападките на лидера на РЗС Яне Янев относно имуществото и финансовото й състояние. Според нея тези обвинения са смешни и нелепи, и са изфарбикувани от управляващите.

Чуйте втория звуков файл.