Преизбраха Милен Михов за областен лидер на ВМРО
Преизбраха Милен Михов за областен лидер на ВМРО / DarikNews.bg

Милен Михов беше преизбран за председател на Областната организация на ВМРО на отчетно-изборна конференция на партията във Велико Търново. Областният лидер ще ръководи "воеводите" в региона през следващия тригодишен мандат.

В работата на форума участваха 35 делегати от всички общини на областта. Гости на конференцията бяха председателят на ВМРО Красимир Каракачанов и представители на Изпълнителния комитет, както и членове на ВМРО от областите Габрово и Търговище.

Делегатите определиха състава на областния комитет, който беше разширен и вече включва 9 души. За зам.-председател е избран кметът на Златарица Пенчо Чанев. Касиер ще бъде икономистът Георги Иванов, а секретар - Ирина Еневска-Кръстева. Останалите членове са Тодор Кутрев, председател на общинската организация в Павликени, Кирил Кирилов, който ръководи структурата в Г. Оряховица, а тримата новоизбрани членове са Борис Вангелов, Николай Цонев и Иван Стоянов.

Председател на Областна контролно-ревизионна комисия ще бъде Валери Николов, който оглавява общинската организация на "воеводите" в Свищов.

Докладът за дейността на ВМРО в региона отчита стабилно и възходящо развитие, посочи Милен Михов. С голямо мнозинство делегатите от областта са номинирали Красимир Каракачанов за лидер на предстоящия редовен конгрес на ВМРО, който ще се проведе на 28 октомври.