Представители на бизнеса от областта участваха в Национален форум на предприемачи ГЕРБ в Боровец
Представители на бизнеса от областта участваха в Национален форум на предприемачи ГЕРБ в Боровец / netinfo
Регионалният координатор на Предприемачи ГЕРБ-Велико Търново  Атанас Парушев и още четирима представители на бизнеса от общините Стражица и Свищов присъстваха на  Национален форум на ПП ГЕРБ „За стабилна държава и развита икономика“.

Двудневната конференция се проведе през почивните дни в Боровец, а нейни организатори, заедно с Предприемачи ГЕРБ са сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и фондация „Ханс Зайдел“. 

Сред лекторите на форума бе великотърновският народен представител Цветан Цветанов, председател на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията. „БСП са доказали, че не могат да работят за хората.

Единственото, което правят, е да вредят на държавата и да я отклоняват от единствения възможен път пред нея – европейския. Някога чували ли сте ги те да кажат една добра дума за премиера Борисов, който в цяла Европа е навсякъде приет и желан гост“, коментира Цветанов по време на лекцията си „Обществено-политическата ситуация в страната“. „Те ще продължат да оборват политиките ни с компромати и манипулации, а не с аргументи“, допълни той.

„Надеждата на БСП, че могат да имат управленски мандат начело с Корнелия Нинова няма да ги напусне. Това е психическото разстройство на една политическа партия, което няма да могат да преодолеят през целия наш 4 годишен мандат, защото ГЕРБ ще изкара мандата си до край“, категоричен бе Цветан Цветанов. 

„Преди дни взехме много тежко решение. Димитър Главчев подаде оставка като председател на Народното събрание. Искам да подчертая, че това бе негов личен акт, с който той доказа, че е отговорен политик, за когото егото не е по-важно от парламентаризма.

Той, като всеки един нормален човек, се поддаде на емоциите си и допусна грешка“, сподели Цветанов. Той коментира, че ГЕРБ не са отказва от председателския пост в парламента, а просто сменя капитана си. С избора на Цвета Караянчева за наследник на Главчев напрежението в парламента е било потушено и той е продължил нормално работата си, обясни Цветан Цветанов.

 „Румен Радев каза, че евродокладът е витиеват. Очевидно е пропуснал какво се споменава в него, а именно, че политическата нестабилност по време на служебното правителство е спряло провеждането на реформи“, напомни лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Той анонсира, че ГЕРБ започва усилена подготовка за европейските избори след година и половина. По думите му евродепутатите ни са страхотни хора и политици, и работят единствено в интерес на държавата. „Да сте чули БСП някога да говорят за Западните Балкани? Те приветстваха ли подписването на исторически договор за добросъседство с Македония?“, попита Цветан Цветанов.

Той се обърна към предприемачите от ГЕРБ с призив да бъдат все така инициативни. Цветанов подчерта, че ГЕРБ е номер едно и ще остане номер едно. „Това е така, защото само ние можем да покажем реални резултати от нашите политики“, категоричен бе зам.-председателят на партията.

„В момента има недостиг на квалифицирана работна ръка и затова приоритет на правителството на Бойко Борисов е образованието. Ние непрекъснато увеличаваме парите в сектора, защото можем да си го позволим, благодарение на по-добрата събираемост и икономическия ръст“, уточни Цветан Цветанов. 

Той коментира зачестили пътнотранспортни произшествия. „Каквото зависи от държавата ще продължим да го правим, а именно – ремонти на пътищата. Искам обаче да помоля шофьорите – бъдете по-търпеливи и не подценявайте ситуацията“, призова зам.-председателят на ГЕРБ.