съд
съд / Istock
Районният съд във Велико Търново наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 36-годишен мъж, обвинен в това, че е държал против волята ѝ 21-годишна жена, съобщиха от пресцентъра на съда в областния град.

Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за това, че за времето от 13-и до 18 август във Велико Търново противозаконно е лишил от свобода младата жена. Той я е държал заключена, периодично я биел и деянието е извършено по мъчителен за пострадалата начин. Обвиняемият е проявявал садистично отношение, заплашвал я е с нож, а също така ѝ е нанасял удари с кабели.

Задържаният е осъждан ефективно за извършени множество престъпления от общ характер. Мъжът е изтърпявал ефективни наказания за лишаване от свобода и е излязъл от затвора на 1 август 2023 г. Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето, наличието на опасност да се укрие и да извърши престъпление.

На 20 август Районната прокуратура привлече в качеството на обвиняем 36-годишния мъж, който първоначално бе задържан за срок от 72 часа. От пресцентъра посочиха, че двамата са се познавали бегло, като мъжът е заблудил момичето, че ако отиде до дома му, ще ѝ даде дрехи и мобилен телефон, а после ще я остави да си тръгне.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня