Поп и фолк звезди пеят на благотворителен концерт
Поп и фолк звезди пеят на благотворителен концерт / DarikNews.bg, архив

Втори благотворителен концерт "Песента носи надежда" под патронажа на кмета на Велико Търново Румен Рашев се организира тази вечер в атракцион "Калоянова крепост" в Арбанаси. Официалното откриване е от 19,30 ч. Автори на идеята за благотворителния концерт са бизнесменът Галин Анастасов и певицата Галена.

Първият концерт "Песента носи надежда", който се проведе по същото време миналата година, събра близо 11 000 лв. Средствата бяха предоставени за изграждане на ателие за арт-терапия към Дневния център за деца с увреждания във В. Търново. Ателието вече е факт и работи.

Втората благотворителна инициатива отново ще събира средства за Дневния център, като този път са за изграждане на рампа за достъп на хора с увреждания до входа на центъра.

В концерта ще вземат участие поп-фолк звездите Галена, Емилия, Мария, Яница, Малина, младите поп изпълнители Николай Манолов, студио "Румина" - Ванеса Илиева, Ива Ангеличева, Ивелина Стойкова, Пламен Борисов, Михаела Филева, дует "Тюркоаз", оркестър "Експрес бенд", танцова школа "Зоки", балет "Етна" и "Fresh air crew".
Входът е с покани, всяка от които е на цена 10 лв. и важи за 1 човек.

В рамките на концерта ще се проведат търг на картини на студенти от ВТУ, както и щанд за продажба на произведения, изработени от децата в Дневния център в Ателието по арт-терапия.