Полски Тръмбеш и две села са без вода
Полски Тръмбеш и две села са без вода / netinfo
До края на деня без вода ще останат жителите на Полски Тръмбеш и селата Раданово и Климентово. Около 08.00 часа сутринта, неизвестни извършители са счупили четири въздушника на кранове и два калооттока, които са разположени в шест различни шахти по магистрален водопровод между селата Раданово и Петко Каравелово. Това е и причината за спиране на водоподаването.
Шахтите се намират на общо разстояние около 7–8 км. Специалисти от “ВиК Йовковци” ООД, Национална служба “Пожарна безопасност и защита на населението” и МВР направиха оглед на шахтите. Те установиха, че кражбата е заради металните елементи, които са стока за нелегалния пазар. Води се разследване за откриване на извършителите.
В момента се извършва отводняване на водопроводната система в района. След това разрушените кранове и калооттоци ще бъдат подменени.
От “ВиК Йовковци” ООД са сформирани шест екипа от специалисти, които ще работят едновременно на шестте обекта. Целта е по-бързото отстраняване на щетите и възстановяване на водоподаването в засегнатия участък.