Полицията в Шумен хвана крадци на трансформаторно масло от Великотърновско
Полицията в Шумен хвана крадци на трансформаторно масло от Великотърновско / netinfo
Двама крадци на трансформаторно масло от Великотърновско са задържани от полицията в Шумен. Двамата мъже са се придвижвали с лек автомобил “Форд Ескорт”, с великотърновска регистрация, който е бил спрян от автопатрулен екип за проверка.

Водачът, управлявал автомобила, е 31-годишен мъж от село Ново градище, област Велико Търново, а спътникът му е 17-годишен младеж от град Полски Тръмбеш.

В колата са открити над 50 туби от минерална вода, с вместимост 10 литра. За произхода на намерените шишета мъжете дали противоречиви обяснения.

В хода на разследването е установено, че течността е леко трансформаторно масло. При извършения оглед на намиращия се наблизо трафопост не са открити следи от взлом, но при проверката в него е установено, че от единия от трансформаторите, който не е под напрежение е извършена кражба на масло, като е свален изолаторът. В близост е намерен специален ключ, който се използва за отваряне и затваряне на врати на трафопостове. В кош за смет пък е открита и част от изолатора.

По първоначални данни стойността на трансформаторното масло е над 1400 лева. Двамата мъже са задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. С постановление на прокурор на 31-годишния мъж е наложена 72-часова мярка “задържане под стража”.  Работата по случая продължава.