/ Деян Герговски
Два палежа разследват служители на полицейското управление във Велико Търново и един в Свищов. На 22 ноември, в 03:40 часа на тел. 112 е получен сигнал за горяща входна врата на апартамент в старата столица.  На адреса незабавно са били изпратени екипи на пожарната.

Полицията разследва пожар в къща в Павликени

Огънят е унищожил входната врата на жилището. 
Малко преди това, в 01:26 часа, на тел. 112 е получен сигнал за горящ автомобил във Велико Търново. На мястото са изпратени екипи на полицията и пожарната. Извършен е оглед. Установено е, че огънят е засегнал и намиращ се в близост друг лек автомобил.

Мъж изгоря при пожар във Велико Търново

Служители на полицейското управление в Свищов пък разкриха палеж на входна врата на апартамент в крайдунавския град. Деянието е извършено в средата на юни тази година. Огънят е унищожил частично входната врата, а при извършения оглед на местопроизшествието са установени и иззети следи от запалителна течност.

Възрастна жена загина при пожар в дома си

Установено е, че извършител на деянието е 47-годишен мъж от същия град. След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен като обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.