Полицай простреля крадец при самоотбрана
Полицай простреля крадец при самоотбрана / netinfo

41-годишен мъж от Велико Търново е с опасност за живота след като бе прострелян от полицай при самоотбрана. Мъжът с инициали А.И. е прострелян със стоп-патрон при опит да вземе служебното оръжие на единия от полицаите, които го задържали за кражба. Пострадалият е откаран с наранявания по главата в болницата във Велико Търново.

Инцидентът е станал след подаден сигнал за влизане с взлом във фургон на улица “Райна Войвода” в старата столица. Сигналът е подаден от собственика на фургона. Мъжът се опитва да задържи крадеца, при което двамата се сбиват. Пристигналите на мястото на инцидента полицаи успяват да ги разтърват и да ги откарат в болница. Крадецът  успява да избяга от лечебното заведение и да се укрие в намиращите се наблизо тавански помещения. При опит да бъда задържан от служителите на реда мъжът оказва яростна съпротива и се опитва да отнеме пистолета на единия от полицаите, който произвежда изстрел и ранява нападателя.  

По данни на полицията 41-годишният А.И. е обявен за общодържавно издирване през ноември 2006 година, след влязла в сила присъда лишаване от свободa наложена от Великотърновски районен съд.