Показват филм за десетото издание на конкурса Сребърна Янтра
Показват филм за десетото издание на конкурса Сребърна Янтра / Дарик нюз, архив

Премиерата на обзорен филм за 10-то юбилейно издание на Международния конкурс "Сребърна Янтра" ще се състои тази вечер от 17.30 ч. в Изложбени зали "Р. Михайлов", съобщи Румяна Начева. Директорът на конкурса е и главен продуцент на филма, сценарист и режисьор на който е Марияна Нуцова.

"Филмът ни прави съпричастни с най-интересните моменти от конкурса за млади поп изпълнители, проведен тази есен във Велико Търново.

Обзорната лентата ни среща с международното жури, ръководено от Силвия Кацарова, чуждестранните и наши продуценти, с носителката на Гран при - Елхаида Дани (Албания) и специалния гост - HARLEY (Белгия), с лауреатите и с почти всички изпълнители на възраст от 5 до 25 години от Япония, Белгия, Малта, Италия, Албания, Косово, Молдова, Украйна, Румъния, Сърбия, България...

Камерата е запечатала любопитни моменти от посещението на делегациите при кмета на старата столица инж. Даниел Панов, презентацията на фестивала "Микрофон за Сан Ремо" от неговите продуценти от Италия - Рокко Палацо и Франко Яници, вернисажа на фотоизложбата на 16-годишния фотограф Разван Сбурлан от Галац /Румъния/, Вечерта на приятелството, разходките до Царевец и Арбанаси... ", разказа Румяна Начева.

Оператори на филма са Александър Филипов, Илиян Николов и Васил Гаврилски, директор на продукцията е Калоян Николов.