Почва записването за зимния турнир във В. Търново, над 1000 лева награден фонд
Почва записването за зимния турнир във В. Търново, над 1000 лева награден фонд / netinfo

От понеделник започват записванията за зимния турнир във В. Търново, съобщи председателят на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов. Предвижда се документите на участниците да се приемат до 23 декември или до запълване на квотата от 40 отбора. Това означава, че желаещите да се включат трябва да се организират бързо, тъй като преди година местата бяха заети още през първата седмица на кампанията.

Таксата за участие е 160 лв. и ще се плаща при подаването на заявките. Всеки от тимовете ще има право да картотекира до 15 футболисти. Нямат право на участие състезатели, картотекирани в клубове от професионалния футбол за спортно- състезателната 2011/2012 г. Родените след 1 януари 1995 г. ще бъдат допуснати до участие само с писмено съгласие на родителите.

Жребият за предварителните групи ще се тегли на техническа конференция на 4 януари от 11,00 часа в Зоналния съвет. Мачовете от груповата фаза ще започнат пет дни по- късно.

Както и в предишния турнир, дори при опит за саморазправа на състезатели и ръководители със съдии или други длъжностни лица, отборът, от който са, ще бъде изваден от участие.

400 лева ще вземе победителят, 300 лв. финалистът, 200 лв. третия в крайното подреждане. За голмайстора и най-добрия вратар са предвидени финансови стимули от по 50 лева. Отново се предвиждат игри с публиката по време на финалите, които ще са на 14 и 15 февруари. Друга добра новина за футболисти и фенове е, че през тази зима ДКС "В. Левски" ще бъде отоплен.