/ Куклен театър ВЕСЕЛ
В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, от 11.00 часа в читалище „Искра” в старата столица, ще гостува спектакълът на Държавен куклен театър - Търговище „Пинокио“.

„Спящата красавица“ на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ

След представянето на „Спящата красавица“, търговищките кукленици ще изненадат търновските театрални зрители с популярната история за Пинокио, сътворена от Карло Колоди. Постановката и сценичната адаптация са на Русан Стаменов, а сценографията - на Боян Боев. Маските са дело на Емил Неделчев, а музиката на Ценко Минкин.

„Пепеляшка“ – на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ

Участват актьорите Стела Стойнова, Христо Златанов и Милен Алексиев. Вечната приказка е за Пинокио - сина на татко Джепето и главен герой в „Приключенията на Пинокио” (1883 г.) на италианския писател Карло Колоди. Малкото дървено човече, чийто нос пораства, когато лъже, е издялано от татко Джепето от голямо парче дърво.

Театър ВЕСЕЛ с Благотворителен спектакъл на „Криворазбраната цивилизация” в помощ на Никол

Това е история както за неговите приятели – Говорящия щурец, Синята фея, Пулчинела, Арлекин, така и за враговете му – Директора на театъра на куклите, куцата лисица и слепия котарак. А какво се случва в Града на глупците и на Полето на чудесата, зрителят узнава в края на спектакъла, когато Пинокио става истинско момче.

Спектакълът на Държавен куклен театър-Търговище „Пинокио“ е оригинален прочит на популярната приказка, талантливо представен от професионалните кукленици. Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.