Петокласничка от Свищов стана шампионка на „Ум, Белия делфин - свят
Петокласничка от Свищов стана шампионка на „Ум, Белия делфин - свят / Личен архив

Петокласничката Любомира Димитрова от Свищов постигна поредния си, този път международен успех, в математическо състезание.

На провелото се в Стара Загора Международно математическо състезание от веригата „Ум, Белия делфин - свят" участваха деца от България, Казахстан, Русия и Китай, постигнали челни класирания от 4-ти състезания от веригата „Ум, Белия  делфин", проведени през учебната 2012/2013 г.

Любомира Димитрова убедително спечели първото място сред учениците от 5-ти клас и отнесе Купата „Ум, Белия делфин - свят" в крайдунавския град.

Любомира се включи и в отборното състезание, където заедно с още две деца от Варна и от Силистра, сформираха сборен тим, който също се представи достойно и зае второто място в отборното подреждането при учениците от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас.

През тази учебна година Любомира спечели 3 златни медала от веригата „Ум, Белия делфин" на всички 3 състезания, в които взе участие.

След успехите й през зимата и пролетта на областните кръгове на олимпиадите по математика, история, география и български език и литература, където спечели 3 първи и едно второ място, Любомира победи и в областното класиране на Международното математическо състезание „Европейско математическо кенгуру" , както и на изключително престижния Национален математически турнир „Румен Грозданов", провеждан в град Пловдив.

За постиженията си в математическите турнири, Любомира е номинирана и е член на клуб „Най-успелите деца на България" на Фондация „Димитър Бербатов за 2010 г.,2011 г. и 2012 г.

През тази учебна година Любомира спечели общо 22 призови класирания в международни, национални и регионални математически състезания и олимпиади.