Петима наши ще оценяват реферите в елита, днес теглят жребия за Северозападната В група
Петима наши ще оценяват реферите в елита, днес теглят жребия за Северозападната В група / Sofia Photo Agency

Петима великотърновци ще оценяват реферите в професионалния футбол, показва побликуваната от БФС ранглиста на съдийските наблюдатели за новия сезон. Четирима от тях ще пишат оценки в елита, един във втория ешалон.

В ранглистата на наблюдателите в "А" група по азбучен ред са включени Веселин Богданов, Иван Бодурков, Ичко Лозев, Камен Алексиев и Петър Петров, който е и член на Съдийската комисия на Футболния съюз. В "Б" група наблюдател ще ходи Йордан Дурчев.

Делегати през предстоящото първенство ще бъдат свищовлията Мариян Колев, секретарят на Зоналния съвет в старата столица Страцимир Тинчев, Милко Гинчев и Радослав Славов.

Междувременно стана ясно, че съвещанието с шефовете на клубовете от Северозападната "В" група започва днес от 11,00 часа в Зоналния съвет на БФС във В. Търново. Семинарът на съдиите и делегатите, които ще обслужват първенството на нашата Трета дивизия, е на 12 август. Физическите нормативи Тест 1 и Тест 2 са от 8,00 часа на стадион "Ивайло".

На 16 август е съвещанието с представителите на клубовете, които развиват детско- юношеския футбол. 17 август пък е крайният срок за отборите от Област В. Търново да представят в писмен вид становища относно предложението на Зоналния съвет "А" регионална група да бъде разделена на три части. Тяхната сбирка е на 23 август във В. Търново.