Парк Марно поле закипя от забавляващи се хора
Парк Марно поле закипя от забавляващи се хора / Дарик нюз

Парк „Марно поле" във В. Търново закипя от стотици забавляващи се хора, включили се в празника, организиран от екипа на „Спортувам Инфо" и Община В. Търново. Подготвените атракции надхвърлят дузина и, както се казва, има за всекиго по нещо. Miro'Dance и професионалните инструктори на Club La Scala демонстрират танцьорско майсторство и различни стилове в аеробиката, въвличайки публиката в танцово шоу. Естествено не минава и без фолклорни ритми, които са си част от усещанията на българите.

В арт ателие децата рисуват върху стари ботуши и засаждат в тях красиви теменужки. В детската зона има още тротинетки, велосипеди и различни игри. С раздадените въженца пък малки и големи се опитват да счупят рекорда от 100 000 подскока. На монтираната изкуствена катерачна стена всеки, който пожелае пробва спайдърменските си умения. Допълнително екстремно изживяване е дългият 100 метра тролей, който нито за миг не остава празен.

Малчуганите прелитат над обновените фонтани по метално въже, издържащо тежест до 3, 5 тона. Около 40 инструктори се грижат за забавленията и сигурността на участниците, 50 награди намират своите притежатели в специално организираната томбола.