/ ThinkStock/Getty Images
За втора поредна година отменят традиционния Празник на еленския бут, който се провежда в Елена.

От Общината уточняват, че причината отново е пандемията от COVID-19 и действащите към момента противоепидемични мерки. Събитието бе отложено и през 2020-а година.

„Община Елена дълго време отлагаше вземането на решение с надеждата, че е възможно при евентуално благоприятно развитие на епидемичната обстановка част от въведените забрани и ограничения да отпаднат.

Няма да има празник на еленския бут

За съжаление, броят на заразените през последните дни и седмици сочи тъкмо обратното като тенденция. Ниският процент ваксинирани на национално ниво е още един повод за безпокойство, посочват от местната администрация.

iStock/Getty Images

И допълват, че ситуацията в община Елена не е по-различна и буди притеснения от драстично увеличение на случаите при евентуално провеждане на празника. В отговора си до Местния съвет по туризъм от Общината посочват, че отчасти споделят притесненията им, че това решение ще се отрази негативно на бизнеса и найвече на туристическия бранш.

Надяваме се през 2022-а година ситуацията да бъде по-благоприятна и да даде възможност за провеждане на празника“, се казва в становището на местната администрация.
Агенция "Фокус"