Отново гледат делото за убийството в Костенковци
Отново гледат делото за убийството в Костенковци / netinfo
Габровски окръжен съд ще заседава за трети път по делото за жестокото убийство на 58-годишния Йордан Димитров от Горна Оряховица. Пред магистратите отново ще се изправи 50-годишният охранител А.А. от Дряново, обвинен в това, че на 6 ноември миналата година, в района на фирма на ул. ”Бряста” в Дряново отнел от Димитров 1646 лв., след което умишлено го умъртвил.

А.А. е обвинен и в извършване на престъпление по чл.330, ал.1 от НК. Според обвинението той е запалил лекия автомобил на убития, в който са се намирали трупа и вещи. Престъплението е извършено на същата дата, в местността “Балабана”, в землището на с. Костенковци, общ. Габрово. До момента по делото са проведени две съдебни заседания.

Изслушани са 21 свидетели и 10 вещи лица, изготвили 10 експертизи.


Съдът е изслушал и обясненията на подсъдимия. Мъжът е отрекъл извършването на престъпленията, за които е обвинен. Те противоречат на обясненията, които е дал по време на досъдебното производство (включително пред съдия от Габровски окръжен съд).


С оглед обективното и пълно изясняване на обстоятелствата по делото, за следващото заседание съдът е допуснал представяне на пожаро-техническа експертиза, а също така и на повторна съдебно-медицинска експертиза, която да бъде извършена от 3 вещи лица от катедра “Съдебна медицина” към ВМИ - Плевен. До разпит в качеството на свидетели са допуснати още две лица от Дряново.