Откриват третия Трабант фест
Откриват третия Трабант фест / DarikNews.bg, архив

Третото издание на Трабант фест ще бъде открито от 11,00 ч. с представяне на участниците и техните автомобили пред сградата на Община Велико Търново. Атрактивното шоу е част от програмата за празника на града - 22 март. Организатори са местният Трабант клуб, Общината и Търговски парк - Велико Търново. В събора ще участват около 40 собственици на трабанти от София, Русе, Димитровград, Пловдив и Варна. Очакват се и гости от румънския Трабант клуб в Букурещ.

В 12,00 часа ще започне дефилето на трабантите, което ще премине по улиците на града. Автошествието ще води кметът на Велико Търново Данел Панов. За него е подготвено синьо транатче, използвано миналата година от френска двойка, която сключи брак на Арбанаси. Желание за участие в дефилето са заявили още общинският съветник от БСП Стоян Витанов, който е бивш трабантаджия, и общопрактикуващият лекар д-р Ксения Сергиева, също притежателка на немско возило.

В 13,00 часа на паркинга на Търговския парк - Велико Търново ще започнат състезания и автомобилни атракции. Тазгодишното издание на феста е посветено на 55-та годишнина на трабанта. Неговото производството е започнало в Германската демократична република през 1957 г. Продължило е до 1991 г. в завода в Цвикау, като от конвейера са излезли над 3 милиона автомобила.

Заради провеждането на Трабант феста от 11:00 ч. до 12:15 ч. ще бъде спряно движението по ул. „Васил Левски" в участъка от Студентски стол № 2 до Общината. Автошествието в 12:00 ч. ще потегли по маршрут: ул. „Васил Левски", бул. „България", ул. „Краков", по ул. „Н. Габровски", ул. „Мармарлийска", ул. „Магистрална", Търговски център СВА.